BEZ ZDRAVLJA NE VALJA

TOTALNA TERAPIJA

Ne postoji čovek na ovoj planeti kome zdravlje nije najveća želja. U svojoj knjizi “Bez zdravlja ništa ne vredi” već sam govorio o presnoj hrani koja je čoveku predodređena i uslov je zdravlja i dugovečnosti. Zapravo za dugovečnost i zdravlje ne postoji nikakva tajna formula. Sve je tako jednostavno i na dohvat ruke. Prirodna ishrana presnom hranom, umerenost u jelu i piću, pogled na život sa vedrije strane, garancija su za dug i zdrav život.

50% žitarice

30% voće i povrće

10% riba

10% mahunarke

 Tačna je izreka "ZDRAVLJE NA USTA ULAZI", ali isto tako dolazi i bolest. Iz ličnog iskustva Vam predlažem nekoliko oprobanih saveta, tj. svoju ABECEDU ZDRAVE ISHRANE:  jutarnji napitak za dobro jutro i pročišavanje organizma - čaj od koprive, bokvice ili nane  jesti samo crni hleb (raženi, pšenični, ječmeni)   vodu sa česme zameniti biljnim čajevima (žalfija, kantarion, matičnjak)   iz ishrane izbaciti belo brasno, beli šećer i rafinisanu so i koristiti nerafinisana i hladno cedena ulja a zatim  povremeno jesti morsku ribu i plodove mora takodje jesti sto više voća, povrća i žitarica i upotrebljavati jabukovo sirće (umereno) .  Jake začine zameniti lekovitim i začinskim biljem   uzimati 1 - 2 supene kašike pivskog kvasca u čaju, jogurtu ili kefiru   vecerati 2-3 sata pre odlaska na spavanje   neposredno pred spavanje popiti  čaj od matičnjaka, čaj od lavande ili korena valerijane.  Preventiva ima veliki značaj i ne zahteva nikakvo žrtvovanje, vec samo malo savesnosti i poštovanja pravila prirode, a to znači - ostavite cigarete i alkohol; pročistite organizam od već unetih štetnih materija. Prava metla za to su čajevi i pravilna ishrana.


Pod pravilnom ishranom podrazumevam presnu hranu , zitarice u svim oblicima, voce i povrce bogato vitaminima C i E. Pozeljno je povremeno piti caj od zdravca, zalfije, zeleni caj.    


Postujte pravila prirode, odreknite se svojih losih navika, priroda vas nece prevariti - varate sami sebe.   ISHRANA

     WEB ZA VAS  ©  2010                                                                                                                                                                                | Proizvodi | Terapija | Naručivanje| Kontakt